За да става по-бързо гласуването, в част от секциите ще има по две машини

Време е за избори. Tази неделя изборът ще е за това в чии ръце да отиде цялата власт в страната ни. Над 6 милиона и 700 хиляди души имат право да кажат – кой искат да е следващият президент и какъв искат да бъде следващият парламент.

23 кандидат-президентски двойки ще се борят за мястото си на „Дондуков“ 2. А да седнат на депутатска банка искат над 5000 кандидати.

Изборът си можем да направим в близо 13 хиляди секции у нас. А сънародниците ни зад граница – в 751. Вратите ще се отворят точно в 7 сутринта и ще се затворят в 20 часа. Ако към този час все още има чакащи да гласуват хора, то изборният ден може да бъде удължен най-много с един час.

И на този вот – във всички секции с над 300 избиратели няма да ни трябва син химикал, защото ще гласуваме само с машина. За целта в страната и в чужбина ще има близо 12 хиляди устройства. За да става по-бързо гласуването, в част от секциите ще има по две машини. Много е важно да знаем, че ако искаме да гласуваме и в двата избора, трябва да го посочим още от първата страница на машината. Защото в противен случай няма да имаме опция за връщане.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.