Те призовават към ваксинация

Най-добрите сред най-добрите Шеф Манчев и Шеф Шишков говорят в "Събуди се" за кошмарите в кухнята и в държавата.

"Нашият бранш беше най-засегнат. Колегите наистина са доста зле. Над 3500 ресторанта затвориха през последната година и половина. За да се промени ситуацията, трябва да се ваксинираме", призовава Манчев.

Според него само вотът може да доведе до промяна.

Шеф Шишков апелира да се гласува, защото това е право на всички. А ако не гласуваш, няма как да се оплакваш.

По думите му трябва да вярваме в науката и да се имунизираме. "Събрали са се най-големите умове в медицината, за да създадат нещо, което да помогне на човечеството", смята той.

Шеф Манчев – между „Кошмарите в кухнята“ и „Черешката на тортата“

В началото на ноември започна 6-ият сезон на Кошмари в кухнята. По този повод шеф Манчев сподели, че менюто говори за ресторанта. "Храната трябва да бъде замразена по правилен начин. Менюто може да бъде конструирано добре, с пресни продукти, за да няма толкова замразена храна. Несериозно е храна да се вади от фризера и директно да се реже за клиенти", подчерта Манчев.

Шишков пък сподели, че менюто трябва да бъде първа функция на кухнята и да е обвързано с концепцията на ресторанта.

"Ако няма концепция, ресторантът не върви наникъде. Бъдете по-толерантни към колегите от бранша, изборите, които правят ежедневно не са лесни", призова той.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.