Първи гласуват сънародниците ни по Източното крайбрежие

Започна изборният ден в САЩ и Канада. Първи, в 14 часа българско време, започват да гласуват сънародниците ни по Източното крайбрежие, съобщават от пресцентъра на МВнР. 

Българските граждани в САЩ могат да упражнят правото си на глас в изборите за президент и вицепрезидент и Народно събрание в 55 избирателни секции, а в Канада в 16. САЩ и Канада са сред общо 21 държави с избирателни секции, в които сънародниците ни могат да гласуват с машина. В САЩ 8 секции са оборудвани с 16 машини, в Канада – 2 секции с 4 машини.

В Северна Америка сънародниците ни могат да гласуват и в посолствата ни в Куба и Мексико, където са разкрити избирателни секции. В Мексико сити изборният ден започва в 15 ч. българско време.

Сънародниците ни вече гласуват и в Южна Америка. Секции са разкрити в посолствата ни в Аржентина и Бразилия. Най-късно изборният ден зад граница ще започне и приключи в американските щати Калифорния, Аризона и Невада, както и в канадския град Ванкувър. Изборните секции там отварят в 17 часа българско време, а гласуването ще приключи в 6:00 часа българско време в понеделник, 15 ноември 2021 г.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.