При инцидента загинаха трима души

Трагедия в COVID отделение в Сливен. Трима пациенти загинаха при пожар тази нощ в болница "Хаджи Димитър". Според първоначалните данни и тримата загинали за се задушили.  При тежкия индицент няма пострадали пациенти от другите стаи, както и медицински персонал. Според една от версиите пожарът е предизвикан от запалена цигара.

ВОДЕЩА ВЕРСИЯ: Запалена цигара предизвикала пожара в COVID отделението в Сливен

Полицията работи по три версии за палежа - умишлен палеж, техническа неизправности или неправилно боравене с огън. Предполага се, че пациент е запалил цигара. Днес приключи и вторият оглед на място, ще се назначават експертизи. А екип на NOVA успя да се срещне с част от близките на загиналите.

„Сутринта ми се обадиха от Бърза помощ, че е избухнала бутилка. Снощи той ми се обади, беше се подобрил, както всяка вечер си пожелахме „Лека нощ”. Нито пиеше, нито пушеше, гледаше на всеки да помогне”, сподели съпруга на единия загинал.

 

 

„Обади ми се да му нося храна днес. Това беше. Сутринта му звънях, телефонът беше изключен. Отидох до болницата, за да разбера какво се случва”, разказва съпругата на друг загинал.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.