Съпредседателят на ПП каза, че формацията ще бъде диалогична

„Продължаваме Промяната” е първа политическа сила. 121 депутати ще се случи и България ще се управлява от коалиция. Страната започва един нов път”. Това каза съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Асен Василев: Ще търсим стабилно правителство с ясно разбирателство

Той посочи, че това, което ще направят, е, че ще бъдат много диалогични. „С „Демократична България” ще работим заедно и ще говорим с всички парламентарно представени групи, без ГЕРБ и ДПС”, категоричен е Петков.

По думите му коалицията, която ще се получи, няма нужда от единични парламентарни групи. „Ние ще бъдем първа политическа сила, ще работим в една тясна и работеща коалиция”, уточни той.

Снимка: БГНЕС

Петков допълни, че от „Продължаваме Промяната” осъзнават, че на България ѝ трябва редовно правителство. „Оттук нататък всички имаме огромна отговорност нещата, които говорихме в последните два месеца, да се изпълнят. Това може да стане само с редовно правителство, с диалог и компромиси”, обясни още съпредседателят на ПП. Компромисите, по думите му, обаче не трябва да са такива на база неработеща съдебна система или оставаща корупция. 

Той завърши коментара си с благодарности към всички, подали ръка на партията. „Ще вкараме и душа, и сърце България да тръгне по един нов път и ще направим всичко, което зависи от нас, страната да има редовно правителство, коалиционно правителство. Осъзнаваме тежестта на тази отговорност и ще подходим по най-отговорния начин”, уточни още Петков. От „Продължаваме Промяната” смятат, че не са възможни нови избори, защото българските избиратели са свършили своята работа.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК