Делото беше образувано след започнали проверки

Върховният административен съд потвърди нищожността на разрешителното за cтpoитeлcтвoтo нa ĸypoртен комплекс в зaщитeнaтa мecтнocт Aлeпy. 

Според Закона за устройство на територията инвестиционните проекти, по които се издава разрешение за строеж, се съгласуват и одобряват след писмено заявление на възложителя и след представяне на изброените в разпоредбата документи. В настоящия случай тези разпоредби са нарушени. В случая с разрешение за строеж в Алепу се разрешава: „укрепване на свлачище”. Разрешението за строеж за укрепване на свлачище е влязъл в сила административен акт, който не е бил оттеглен или отменен от издалия го административен орган.

Личев: Инвеститорът на „Алепу” е предвиждал изграждане на курортен комплекс

Върховните магистрати са приели изцяло изводите на Бургаския административен съд, че в нарушение на Закона за устройство на територията, инвестиционните проекти, въз основа на които е разрешението за строеж, са издадени на „ГБС-Турс“ ЕАД, а не на титуляра „Алепу Вилидж“ АД.

Делото беше образувано по искане на държавното обвинение, след започнали проверки.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: Агенция "Фокус"