Правилото 2G вече е въведено в няколко федерални провинции

Днес Германия съобщи за 32 048 нови случая на COVID-19 и 265 смъртни случая, свързани с вируса, а все повече федерални провинции обявиха по-строги ограничения за неваксинираните хора.

За първи път по време на пандемията от коронавирус активните случаи в Германия са се увеличили до рекордните 463 100 през тази седмица, според данни на Института "Роберт Кох" (RKI).

Скокът на новите инфекции е започнал да претоварва болниците в много региони, като броят на пациентите с COVID-19 в интензивните отделения е нараснал до 3280.

Властите в източната провинция Тюрингия обявиха по-строги мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, като въведоха нови ограничения за неваксинираните. Съгласно правилото 2G в Германия само на ваксинираните или излекуваните от COVID-19 ще бъде разрешен достъп до ресторанти, барове или културни събития.

Най-многолюдната германска провинция Северен Рейн-Вестфалия също обяви, че ще наложи правилото 2G за развлекателните заведения.

Правилото 2G вече е въведено в няколко други федерални провинции, включително Берлин и Саксония.

Експертите продължават да предупреждават, че вълната на коронавирус в страната ще продължи да расте, тъй като хората прекарват повече време в затворени помещения през студените месеци, а голям брой граждани на Германия все още не са ваксинирани.

Източник: БГНЕС