Триажният кабинет затвори

Триажният кабинет в Дупница преустанови дейността си. Причината е, че от две седмици той не получава безплатни тестове от Здравната инспекция, тъй като не изпълнява изискванията да е медицински център, поради липса на лекари.

Така от днес местните жители могат да си правят тестове за Ковид-19 само в лабораториите в града срещу заплащане. Досега през кабинета минаваха по около 100 души на ден. 

 Председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов каза, че целта на кабинета е била концентрация на заболелите, за да не се разпръскват по различни болници.

 

 

"Около 100 човека на ден минаваха оттук. Всички пациенти са регистрирани в системата. Когато отворихме, кабинетът работеше денонощно, в него се трудеха доброволци, на които общината плащаше", обясни той. И добави, че за последната вълна общината не е успяла да осигури лекари, които да дават дежурства, тъй като не е имало желаещи.

Повече по темата вижте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.