Изградени са две сгради, вместо фургон

Разкриха незаконно строителство в Ловно стопанство "Паламара" край шуменското село Осеновец. Това стана ясно на брифинг на полицията. В чашката на язовир са изградени две сгради, а според разрешителното за строеж там е трябвало да се намира фургон.

„В района на язовир „Изгрев” край село Осеновец в чашката на язовира са изградени две сгради – монолитна и помощна. До момента данните сочат, че те са незаконно строителство. Дадено е разрешение за преместваем фургон. Той е собственост на сина на Юлтел Садъков, който е кандидат за депутат от политическа партия", съобщи главният секретар на МВР Петър Тодоров.

„Семейството му е взело 1000 декара на стойност 6 лв. за декар, което е много под пазарната стойност. Язовирът е притежание на съпругата му и е закупен на стойност под 4000 лв", каза още той.

„Освен тези екстри, към това имение, което се води преместваема постройка, има изграден и път. Строителството му е започнало в момента, в който тези имоти са взети под наем с "благородната цел" да се подобри обслужването на земеделските земи в Осеновец. За този път са похарчени обществени средства в размер на 250 000 лв", посочи Тодоров.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.