Ендокринолог обясни какви са ползите от липсата на захар в диетата

Трудно е да се откажете от захарта, но ако го направите - няма да съжалявате и миг, казва руският ендокринолог Татяна Бочарова. Много хора системно консумират излишна захар, което води до проблеми със здравето и теглото.

Учени: Добавка към кафето ускорява метаболизма

„Глюкоза и добро настроение могат да се получат без захар: от зърнени храни, плодове и зеленчуци – естествени, а не консервирани", допълва лекарят. Ако спрете захарта, ще видите първите резултати, а те могат да ви бъдат стимул да продължете да се храните по съвсем нов начин.

Колко диетични са диетичните газирани напитки

В рамките на един ден след отказа от захарта храносмилането и работата на червата ще се подобрят, а емоционалното състояние видимо ще се стабилизира. В рамките на една седмица състоянието на кожата ясно ще се подобри, проблемите със съня, ако има такива, ще изчезнат. Тези процеси ще продължат да се развиват и през следващите дни, така че месец без захар определено ще премахне излишните килограми, ще подобри хормоните и имунитета, допълва ендокринологът.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС