Паркът е едно от най-посещаваните места в града

Вандализъм в парк „Лаута“ в Пловдив. Неизвестни потрошиха част от барбекютата и няколко пейки в градината. В последната година заради противоепидемичните мерки паркът е едно от най-посещаваните места в града. Извършителите се издирват.

Неизвестни пукат гуми и трошат коли на студенти в Пловдив

„Потрошени са три от съществуващите седем барбекюта. Това, което е ясно е, че са разглобени на съставни части. На камерите се виждат малолетни лица. Кошчетата също са обърнати. Явно тук е имало вандалска проява”, коментира кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров. По думите му щетите са на стойност около 3000 лв. А дарители веднага предлагат помощ. Той споделя, че още днес ще бъдат възстановени барбекютата, а 

Младежи потрошиха две детски площадки в Бургас (ВИДЕО)

Въпреки че масивните конструкции са изградени от цимент и тухли те са потрошени така че да не могат отново да се съединят. Кой и как е успял да разбие масивните конструкции още не е ясно.  Паркът е снабден с денонощно видеонаблюдение. Една от камерите е заснела движение в района, но лицата не се виждат. Служители на полицията са извършили оглед на място. Иззели са и записите от камерите.

 

 

Още по темата гледайте във видеата.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.