Оправдаха ли се очакванията

Каква е равмосметката от инициативните комитети след президентските избори? Оправдаха ли се очакванията и имаше ли изненади?

Според режисьора Виктор Димчев, който беше част от ИК на проф. Анастас Герджиков, цялата страна е обзета от тържества сякаш е новият 9 септември. "Един ден децата ни ще кажат лошите са свалени и е дошло новото време в България", заяви той.

Неговото мнение е, че ще наблюдаваме победа на силата над авторитетите, тъй като те би трябвало да са именно ректорът на СУ и върховният съдия, а са получили заедно по-малък резултат от един военен с вдигнат юмрук.

Според журналиста Камен Алипиев, част от ИК на Лозан Панов, сме станали свидетели на интересна битка. "Ясно беше, че големите кандидати са двама. Кампанията беше отвратителна, не беше битка на личности, а между Радев и Борисов. Това ни показва, че сме в супер гадно фрагментирано общество. Мантрата с вдигнатия юмрук на Радев спечели изборите с огромна разлика", коментира той.

При 99,82% от протоколите: Радев печели балотажа с голяма преднина

По думите му се случва подмяна и е смешно Борисов да твърди, че влизаме в авторитарен режим на Радев, тъй като по времето на управлението на ГЕРБ е било същото.

От своя страна актьорът Веселин Плачков, който беше част от ИК на Румен Радев попита защо трябва да слагаме лош знак на празненствата. "Радев е достатъчно силна личност, за да си спечели изборите и без да е бил президент през последните 5 години. Той стои добре като президент и личност, не виждам нищо ненормално в това, че взе втори мандат", убеден е той. 

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.