Магистралата остава затворена през следващите часове

Движението на автомагистрала „Струма” е ограничено при Долна Диканя. Освен в лентата от София за Благоевград, е затворена и тази в обратната посока.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА КАТАСТРОФАТА ВИЖТЕ ТУК

Пътуващите към столицата се отбиват към Радомир и поемат за София през Перник. Над магистралата вали дъжд, а видимостта е изключително ограничена. Очакванията са „Струма” да бъде затворена за движение за дълги часове през деня. Към 8:30 ч. има задръстване в Радомир, тъй като целия трафик от Благоеврград се оказва на път без предимство.

ОГНЕН АД НА АМ "СТРУМА": 46 жертви при пожар в автобус край Боснек (ВИДЕО)

Ето и пълната информация от Агенция "Пътна инфраструктура" за организацията на движението:

Движение с повишено внимание в участък от км 26+785 до км 27+133 – ляво платно (посока Благоевград - София) във връзка с довършителни работи по изграждане на  снегозащитни съоръжения   за светлата част  на денонощието без отбиване на движението.  Движението на ППС се осъществява в активна и изпреварваща лента. Затворена  е аварийната лента. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Срок - до 25.11.2021 г.

Движението в посока София от км 31+600 до км 34+020 се осъществява по активна и изпреварваща лента поради укрепване и обезопасяване на скатове при км 31+690 до км 33+820. Ограничена е аварийната лента. Движението се регулира с пътни знаци. Срок - до 31.12.2021 г.

Временно се ограничава движението на дясно платно посока Благоевград от км 23+020 до км 24+410, като движението се пренасочва двупосочно в лявото платно посока София и се ограничава скоростта за движение до 50 км/ч. поради аварийно укрепване и възстановяване на пътното тяло и изграждане на снегозащитни съоръжения.

Зоран Заев пред NOVA: Сред жертвите на автобусната катастрофа има и деца

Първи етап: Движението се осъществява в една лента към Благоевград и една лента посока София. Периода на ВОБД е от 11:00 ч. на първия делничен ден до 11:00 ч. на последния делничен ден.

Втори етап: Движението се извършва двупосочно в две ленти в посока Благоевград и една лента за посока София. Периода на ВОБД е от 11:00 ч. на последния делничен ден до 14:00 ч. на последния почивен или празничен ден.

Трети етап: Движението се осъществява двупосочно в една лента в посока Благоевград и две ленти в посока София. Периода на ВОБД е от 14:00 ч. на последния почивен или празничен ден до 11:00 на първия делничен ден. Организацията на движение е сигнализирана с пътни знаци. Срок - до 20.12.2021 г.

ВСИЧКО ЗА ЖЕСТОКАТА КАТАСТРОФА НА АМ "СТРУМА" ЧЕТЕТЕ ТУК

 

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.