Той обясни, че разследването на инцидента ще продължи дълго време

„Един автобус изгаря от пет до шест минути. Горенето започва от някоя част. Ако този рейс не е бил последен от колоната, би следвало онзи, който се движи след него, да види пламъци около двигателя. Горенето започва бавно, усеща се мирис на пушек. Това, което виждам, ме навежда на мисълта, че е било избухване на пламък изведнъж - равен на взрив. Не може толкова много хора да не успеят да мръднат”. Това заключи бившият следовател от НСлС Георги Илиев. 

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА КАТАСТРОФАТА ВИЖТЕ ТУК

„В България има над 50 места, които са опасни за движение. Само на няколко от тях е направена оценка на риска. Би следвало да има комисии и органи, които да свършат това, за да се знаят рисковите точки”.,

Той обясни, че разследването на инцидента на „Струма” ще продължи дълго време. Огледът, коментира Илиев, ще продължи най-малко два дни. „Обстановката е много сложна, произшествието е много тежко, случаят е особено тежък - имаме много жертви”, посочи бившият следовател.

На местопроизшествието би следвало да има много вещи лица в областта на пътното строителство. „Същите да не са от АПИ обаче, които на много места не са си свършили работата”, категоричен е Илиев.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.