Подробности дават от „Пирогов"

Всички пациенти, пострадали при катастрофата на „Струма”, са в стабилно състояние. Няма опасност за живота им. Това потвърдиха от „Пирогов".

„Извършени са необходимите спешни интервенции. Вчера са направени две операции. Единият опериран пациент беше с фрактура на подбедрицата. Друга от пострадалите беше оперирана заради счупената колянна става. Пациентите изкараха спокойно нощта", обясни д-р Мая Аргирова, началник на Клиниката по изгаряния и пластична хирургия.

Днес предстоят още две операции - на мъж с дълбоко изгаряне на двете ръце и на 16-годишното момиче, което има травма на дясното коляно.

С пострадалите работят психолози. Единият от пациентите е в тежък психически шок. 

 

Пред болницата все още има роднини на ранените, които чакат да получат информация. Алея Паязи е един хората, които искат да видят своите близки. Двама от роднините му са живи. Трима е загубил.   

„Нямаме информация. Болката е неизбежна”, споделя мъжът.

Асиф Селяни също е тук втори ден.

„Зет ми и дъщеря ми загинаха. Чакам да получа повече информация за това как ще бъдат транспортирани телата”, каза той.

На място дойде външният министър на Република Северна Македония Буяр Османи.

„Не можем да потвърдим жертвите. Чакаме съдебна медицина. Обявих имената на оцелелите, за да се разбере индиректно кои са загиналите. Трябва да се направи индетификация”, каза  Османи.

Той обяви, че е пуснал нота до българската прокуратура с молба към установяването на загиналите да бъдат присъединени и македонски експерти.

А докато оцелелите се възстановят в болницата, пред нея близките си дават кураж. 

ВСИЧКО ЗА ЖЕСТОКАТА КАТАСТРОФА НА АМ "СТРУМА" ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.