Проектант е българска фирма

Участъкът от магистрала „Струма”, където миналата нощ изгоря автобус и 45 души загинаха, е правен от македонска фирма преди по-малко от 20 години. Това твърдят пътни експерти от Кюстендил, запознати и контролирали изпълнението на проекта, предаде БНР. Проектант е българска фирма, македонците са били само изпълнители.

„Този участък, при село Боснек, не е и магистрала, а скоростен път. Изграждането му след спечелен търг е поверено на македонско дружество. Не македонците обаче са предвидили тази сложно ситуирана отбивка с чешма, а българският проектант и пътните служби”, коментират експерти. „Така че вината не е в изпълнителя. Иначе трасето е в добро състояние и е добре поддържано”, продължават експертите.

Сега се правят укрепителни елементи по самото пътно платно, а скатовете от двете страни се обезопасяват с якостна мрежа, пише националното радио.

ВСИЧКО ЗА ЖЕСТОКАТА КАТАСТРОФА НА АМ "СТРУМА" ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.