"Новите политици имат желание да слушат експерти", каза още бившият енергиен министър

"Корнелия Нинова би трябвало сега да е големият победител, тя спечели и вътрешнопартийна битка. Нейната политика вече е възприета от цялата държава, но всъщност това доведе до най-лошите резултати на БСП. Тя направи грешки, това изтощи партията и нея. Избирателите не асоциираха БСП с промяната. Войната вътре я провали", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Румен Овчаров, член на НС на БСП, бивш енергиен министър.

Той добави, че с преизбирането на президента Радев е изпълнена задача номер едно, втората е да се състави правителство и ако това не се случи, може да се "даде въздух" на онова, срещу което е имало борба и протести.

"Няма причини Корнелия Нинова да не води преговори от името на БСП за съставяне на правителство. Темите Северна Македония и Истанбулската конвенция няма да са препъникамъните за съставяне на ново управление", категоричен е Румен Овчаров.

Според него чак сега хората започват да осъзнават, че гаврата с природата е необратим процес, но допълни, че и гаврата с човешката природа - също е такъв.

"Несериозно е да се твърди, че Румен Радев се опитва да узурпира цялата власт, и то от човек, който държеше всички лостове в ръцете си, без Президентството", каза още социалистът.

"Новите политици имат желание да чуват експерти. Това не бе така с предишното управление", отчете Овчаров.

Относно предстоящото в енергетиката, Румен Овчаров заяви, че в следващите 20 години не трябва да се говори за живота на пети и шести блок на АЕЦ "Козлодуй". Той призна, че затварянето на „Мариците“ е неизбежно.

Според него няма да има проблем с високи сметки за ток в началото на 2022 година.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.