До момента не е говорено за конкретни назначения и министерства, обясни той

„Ако подпишем коалиционно споразумение с „Продължаваме промяната”, трябва да поемем нашата отговорност”. Това заяви в предаването „Събуди се” Стоян Михалев от „Демократична България”. Така той отговори на въпроса дали, според него, „Демократична България” трябва да има министри в бъдещия кабинет.

Михалев, който участва в консултациите за създаване на правителство по темата „Култура”, каза, че до момента не се е говорило изобщо за конкретни назначения и конкретни министерства.

„Целта е да има правителство. Как ще бъде направено технически, не мога да кажа. Това е задача на мандатоносителя”, каза Михалев. Към момента обаче още нямало предложение към „Демократична България” да се включат в правителство.

„Личното ми мнение е, че трябва да има правителство. Но не мога да взимам решение от името на ДСБ, камо ли от името на ДБ”, каза Михалев.

„Коалиция с БСП не направихме в 2 парламента. Ние ще правим коалиция с „Продължаваме промяната”. Ако се случи управление с ПП, ще го подкрепим. Но ако видим, че нещо не е както трябва можем да преустановим своето участие”, каза Михалев.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.