Четирима са в клиниката по изгаряния, един е в неврохирургията

Пациентите, настанени за лечение в „Пирогов“ след инцидента на автомагистрала „Струма“, са в стабилно и добро общо състояние, съобщават от лечебното заведение. В момента в Клиниката по изгаряния и пластична хирургия има четирима болни, които прекараха нощта в съответствие с очакванията на медицинския персонал на болницата.

В Клиниката по неврохирургия е настанен един пациент със счупване на два гръбначни прешлена, чиято операция бе осъществена по-рано тази седмица. Хирургичната интервенция на гръбнака е успешна и възстановителният процес е без усложнения. Същият пациент претърпя и успешна операция на подбедрицата в Клиниката по ортопедия и травматология още в деня на хоспитализация.

Изписаха от „Пирогов” двама от пострадалите на „Струма”

Двама оцелели от инцидента на магистралата бяха изписани в събота и с медицински транспорт на Северна Македония отпътуваха към родината си. В началото на следващата седмица, след оценка на медицинското състояние на болните, предстои тяхното поетапно изписване.

ВСИЧКО ЗА ЖЕСТОКАТА КАТАСТРОФА НА АМ "СТРУМА" ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.