Диана Русинова от Европейският център за транспортни политики и автоинструкторът Антон Соколов в студиото на NOVA

"Имаме хроничен проблем с качеството на полаганата маркировка в България". Това каза в студиото на „На Фокус” Диана Русинова от Европейският център за транспортни политики.

Според нея у нас само се имитират мерки за пътна безопасност, липсва контрол, а държавата отрича проблемите.

Русинова е категорична, че е нужен анализ и оценка на пътищата в България и тяхната безопасност.

Относно фаталния участък на АМ "Струма", тя сподели, че в центъра са получавали сигнали за обратните виражи там.

"Човекът винаги ще продължи да греши, именно за това инфраструктурата трябва постоянно да се подобрява, за да се избегне фаталния край при инциденти", добави Диана Русинова.

Тя информира, че в четвъртък очакват неправителствена организация от РС Македония, която също се занимава с транспортната тематика, и Европейският център за транспортни политики ще си сътрудничи с тях по отношение безопасността по пътищата и в двете държави.

"Не може да си въобразяваме, че на "Струма" има маркировка, често казваме на курсистите да внимават за маркировка и знаци и тяхната видимост", това заяви и автоинструкторът Антон Соколов, който ежедневно минава по този път с курсистите си.

Той добави, че в този участък спирането е трудно, особено при мокро време.

"Много от пътищата в България са с проблеми със знаци, маркировка и безопасността изцяло", допълни автоинструкторът и подчерта, че за него това е недопустимо и неадекватно.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ЖЕСТОКАТА КАТАСТРОФА НА АМ "СТРУМА" ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.