Разговор с Поли Паунова, Сибина Григорова и Ваня Григорова

"Преговорите са прозрачни, но допълнителни разговори без съмнение има. За мен е проблем, че не виждам нагледно какво точно е договорено", това каза в ефира на „На Фокус” икономистът Ваня Григорова.

Според нея някои от експертите не са били точно такива по темите, които са се обсъждали.

"Предлагаха се неща, които вече ги има в българското законодателство или са заложени в Плана за възстановяване и развитие", допълни тя.

Според Ваня Григорова критичните теми са били отложени, за да не се стига до остри сблъсъци в етапа на преговори.

За журналистът Поли Паунова част от преговорите не е нужно да са публични.

"Трябва да ни е ясно, че това, което се вижда от преговорите, е една фасада, зад нея има реални договорки", каза още тя.

"Всички казват, че не искат да бъдат министри, но трябва да е ясно кои са хората, които ще изпълняват политиките, които са се обсъждали", смята Поли Паунова.

Според нея антикорупционната комисия може да създаде напрежение между отделните преговарящи, както и темата за главния прокурор.

За Сибина Григорова е изненадващо е участието на стари муцуни от БСП като Емилия Масларова и Румен Овчаров в преговорите за правителство.

За нея България може да тръгне напред, когато се реши къде ни е силата и да вървим в тази посока и да се развиваме в нея.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.