Тя добави, че предстои да се изготви писмено коалиционно споразумение

Преговарящите партии са на крачка от подписването на коалиционно споразумение, а в парламента се готвят за първи пленарен звънец.

Писмо на ДСБ, което изтече в медиите, успя да внесе смут между преговарящите партии за съставяне на редовен кабинет. В него се посочва, че председателят на парламента ще се избира на ротационен принцип, а първият ще е Корнелия Нинова. Веднага след това лидерът на БСП даде нарочна пресконференция и заяви, че това не е вярно и такава договорка - няма.

"Нямаме договорка за ротационен принцип за председателсткото място на Народното събрание. Няма и договорка аз да заема този пост", обяви Нинова. 
 

 

"Потвърждаваме волята си да положим усилия за съставяне на редовно правителство, което да започне истинската промяна на досегашния модел на управление. Показвали сме, че се борим със задкулисието", каза още председателят на БСП. 

"Приключи работата на 18 експертни работни групи. Оттук нататък останаха спорни въпроси. Очакваме от мандатоносителя ПП да свикат среща на четирите партии, за да изчистим спорните въпроси и да проведем политическия разговор. В резултат на тази среща искаме да се подготви писмено коалиционно споразумение с ясни ангажименти по дати и месеци", обясни още Нинова.

"Трябва да се подпише това коалиционно споразумение и едва тогава ще започнем да говорим за имена и постове. Нищо публикувано като имена за БСП не отговаря на истината", категорична бе Нинова. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.