Според информация се предвижда да има само един вицепремиер

  • Анкета Очаква се в бъдещия кабинет да има петима вицепремиери. Какво е вашето мнение?

Бъдещите управляващи обмислят нова структура на правителството. Това стана ясно от документ, изтекъл в публичното пространство.

Планът е да има ново министерство на електронното управление. Под шапката му ще бъде едноименната държавна агенция и още няколко, които управляват евросредства по различни програми, свързани с електронното управление. Там влизат и държавната фирма „Български пощи”, Агенцията по геодезия, картография и кадастър, Гражданска регистрация и административно обслужване.

Новите управляващи предвиждат още Пътната агенция да бъде преместена от Регионалното към Транспортното министерство, а Агенцията по горите да бъде извадена от Министерството на земеделието, преминавайки под директния контрол на вицепремиера.

Според изтеклите данни засега се предвижда да има само един заместник министър-пердседател. Освен за горите, той ще отговаря за политиките на страната във връзка с климатичните промени.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.