Това съобщи Демерджиев след онлайн разговор с Кьовеши

Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши с ново искане до българските власти. Тя е настояла пред правосъдния министър Иван Демерджиев всеки ръководител в прокуратурата да има директна връзка с обвинението в Люксембург. Това съобщи самият Демерджиев след онлайн разговор с Кьовеши.

Преди две седмици Министерството на правосъдието даде зелена светлина сигнали до Европрокуратурата да могат да подават директно МВР и Агенция „Митници”. С това беше пресечена възможността контактът с Европрокуратурата да минава само през Върховната касационна прокуратура.

„Г-жа Кьовеши ясно каза - тя ги нарече малки дела. Аз ги наричам случаи, които не са с обществен интерес и обществена важност. Действително, малки дела са стигали до нея. Това е един значителен период от време, в който не е получен сериозен сигнал. Решихме да направим опит това да се промени”, обясни Демерджиев.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.