Проблемът със замърсяването продължава с години

Сериозен проблем с боклука има село Горно Дряново. Кметът на населеното място призовава да се спазват правилата за изхвърляне на отпадъци, за да не се задълбочи проблемът.

„Битката започна още със старта на мандата ми. Нямаше контейнери, регистрирахме 11 нерегламентирани сметища, които успяхме да сведем до едно за около две години. Инициативата, която сме подели, не е само на кметството, но и на цялата община. Досега сметоизвозването се извършваше от частна фирма. Сега се създаде общинско дружество, което поема ангажимента по почистването. Закупени са два нови автомобили за сметосъбиране, подадена е поръчка и за трети. Раздадени за 3 100 семейни кофи за боклук в общината, в селото те няма да как се използват, заради терена, но ще наблегнем на контейнерите”, обясни кметът  Ибрахим Пингов.

Основният проблем обаче остава липсата на съвест на гражданите и неспазването на правилата, обясни още Пингов. Бившият кмет на селото Емил Шарков допълни, че по проблема се работи от години.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.