Съпредседателят на „Продължаваме Промяната” направи изявление в първия работен ден на 47-ия парламент

„Време е да вложим нов смисъл в думите „народен представител”. Той трябва да представлява целия български народ. Наш дълг е да му служим. За съжаление, прекалено дълго време народните представители преди нас не са си вършили добре работата”. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков в изявлението си при откриването на 47-ия парламент.

СНИМКИ ОТ ПЪРВОТО ЗАСЕДАНИЕ НА НС ВИЖТЕ ТУК

Той изброи някои от проблемите, които хората по места очакват да бъдат решени в най-скоро време. И запита: „Как сме стигнали дотук? Къде са били народните представители досега?”.

Петков каза още, че до момента повечето депутати са проявявали „алчност, егоизъм и нехайство”. „Това бяха хора, които харчат със спокойствие нашите данъци. Това са просто едни корумпирани лобисти”, допълни Петков.

Той подчерта, че според него и колегите му е „време за нулева толерантност към корупцията, за нетърпимост към кражбите, за превъзмогване на личното его и съвместна работа”.

„Време е да направим България такава, с която да се гордеем. Време е България да бъде лидер в региона и пример за добросъседство, младите да се върнат в родината, възрастните да имат достойни старини. Време е за всички нас да си свършим работата”, завърши Петков.

По-късно в кулоарите на парламента той отново заяви, че ПП ще издигне неговата кандидатура за премиер. За останалите имена на членове на кабинета Петков отказа коментар.

ВСИЧКО ЗА НОВОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.