Никола Минчев обясни, че влиза с уважение към институцията

Новият председател на Народното събрание Никола Минчев ще работи за това в 47-ия парламент да се води разумна и конструктивна дискусия. „По същество, без процедурни хватки, без да превръщаме Народното събрание в място за скандали, а в такова за сериозна дейност”, посочи той в първия си брифинг пред медиите след избирането му на поста.

Избраха Никола Минчев за председател на Народното събрание

 

 

Минчев обясни, че влиза в НС с уважение към институцията, знаейки, че това е огромна отговорност. И допълни, че председателят на 47-ия парламент няма да се сменя на ротационен принцип.

„Ще положа необходимите усилия да отговоря на изискванията, която самата институция поставя. Ще разчитам на зам.-председателите - екипът е доста сериозен. Бих се съветвал с Ива Митева”, уточни новият председател.

Той посочи, че не се чувства с нещо по-голям от останалите депутати. „Всеки от нас има еднакви права и задължения, както и компетентност. Уважавам всекиго”, добави той, като поясни, че в практиката му се е налагало да ръководи екип.

Депутатите положиха клетва (СНИМКИ)

Минчев каза, че сега му предстои да се запознае с всички функции на председателя на Народното събрание и ще се постарае това да се случи в максимално кратко време. Той уточни, че за поста първо е разговарял с Кирил Петков.

На въпрос какви са обвързаностите на неговата адвокатска кантора с ББР, той заяви: „Аз не работя в адвокатска кантора отпреди да се присъединя към ПП. Нямам договори”, посочи Минчев.

ВСИЧКО ЗА НОВОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.