Депутатът вижда ролята си като медиатор между всички в парламента

"Ако мнозинството настоява за Бойко Рашков, ще срещнат сериозен отпор, защото това е човек, който разделя обществото, и така прави нещата, които обявява, че прави, че те имат лош ефект", това каза в ефира на „На Фокус” Любен Дилов, народен представител, ГЕРБ-СДС.

"Първите сблъсъци в залата ще бъдат за комисиите и за състава на Министерски съвет", добави той.

За новия председател на парламента Никола Минчев депутатът от ГЕРБ-СДС заяви, че очевидно е човек с качества. Но отбеляза, че парламентаризмът изисква жизнен опит, защото много често ситуациите не са правни, я житейски. 

Според него проблем е, че номинацията му идва от партия, която още е движение, изцяло доминирана от Румен Радев, чийто основен враг е парламента.

Дилов смята, че Радев не е успял да изпълни основната си длъжност да бъде медиатор между властите, а чрез Бойко Рашков той ще продължава да контролира всички служби в България.

Народният представител заяви, че ако има нова енергия в парламента, то това предстои да се усети, но тя ще бъде изправена пред много силна опозиция и разнородно и нехармонично мнозинство, както и президент с амбиции за конституционни реформи, които не са ясни какви са.

В "Продължаваме промяната" той вижда опълчение, събрано за изборите, на което му предстои да науча правила, протокол. А себе си Любен Дилов вижда като медиатор между всички, тъй като винаги е бил добър в тази роля.

Той обаче е категоричен, че всички, които влизат в Народното събрание, трябва да имат зелен сертификат за COVID-19.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.