Срокът, който от партията са дали за това, е 3 месеца от началото на НС

От „Продължаваме Промяната” готвят законопроект за реформа на КПКОНПИ. Срокът, който от партията са дали за това, е 3 месеца от началото на Народното събрание. Това обяви депутатът от формацията Лена Бориславова в ефира на „Здравей, България”.

„Всички механизми на държавата, които трябва да гарантират добър живот за гражданите, са толкова дълбоко проядени, че имаме нужда от много широка програма и мерки. Стремим се да постигнем ефективна Антикорупционна комисия, която да разследва всички видни политически личности. Ако пристъпят принципите за законност на правовата държава, ще бъдат разследвани, независимо от коя партия са излъчени. В коалиционното споразумение имаме сегмент, очертаващ законодателната политика като срокове, в които определени законопроекти трябва да бъдат внесени. Един такъв е за реформата на КПКОНПИ. Срокът, който сме определили, е три месеца от началото на НС”, обясни тя

Бориславова увери, че скоро ще стане ясно кои са кандидатите за министри и как вървят коалиционните преговори.

„През последните седмици имаше толкова много различни конфигурации, които в крайна сметка се оказаха непълно верни. Нека да видим как ще протекат преговорите. От хората, които участват в тях, съвсем скоро трябва да бъде подписано споразумение”, каза тя.

Бориславова заяви още, че от ПП ще разчитат на всички възможни механизми, за да предотвратят порочните практики и корупцията, на която били станали свидетели през последните години.

Подробности гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.