„На България й трябва стабилно редовно правителство”, каза Кирил Петков

Президентът Румен Радев започна консултации с парламентарните групи в 47-ото Народно събрание преди връчването на мандата за съставяне на правителство. Те ще се проведат в два поредни дни. Първи при държавния глава влязоха представителите на „Продължаваме Промяната”.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

"За нас е удоволствие да ви приветстваме в президентската институция. Поздравяваме ви с изборната победа. Осъзнавате каква огромна отгвороност е това. Тази година проведохме три избора за НС. В резултат на тези избори, връчвам първи управленски мандат на различни представители на политическите групи. Доверието на българските граждани не се дава даром и трябва да се отстоява. Служебните правителства стабилизираха страната, показаха, че може да има единодействие. Едно ефективно управление може да съществува, само ако има взаимно уважение. Времето на едноличната управленска власт приключи и надеждата то да бъде възстановено беше категорично отхвърлено", обърна се президентът към представителите на партията. 

Радев започва консултации с парламентарните групи

На България й трябва стабилно редовно правителство, което да защитава националния интерес. Това каза от своя страна лидерът на ПП Кирил Петков. По думите му проблемите на страната могат да се решат единствено от правителство с пълен мандат. 

"Взели сме отговорността присърце. Надявам се в най-скоро време да представим проект за кабинет, базиран на четири партии. Изпратили сме до всички политически сили формата, в който очакваме това да се реализира. Избрахме принципа на пропорционалност. Всяка партия така ще бъде близка до техните гласоподаватели. Така показваме уважение и към политическите сили", обясни Петков и добави, че разговорите са минали конструктивно както на лидерско ниво, така и на експертно. 

ВСИЧКО ЗА НОВОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.