След представяне на ясна програма, ДПС ще решат за подкрепата си, добави той

 Дали ще подкрепим новото правителство, ще стане ясно, след като видим ясна програма. Това заяви в ефира на "Твоят ден" Илхан Кючюк от ДПС. По думите му партията няма да допусне отклонения по отношение на пътя на страната към ЕС и НАТО. 

"Искаме да видим и какви ще са намеренията по въпроси като данъчната политика и плоския данък. Трябва да се види управленската програма и структурата на МС. Години наред говорим за необходимостта от ясни приоритети и конкретни цели, които да изведат страната от кризите", обясни той. 

Във връзка с изказванията на Христо Петров от ПП за депутат от ДПС, който е охранител, Кючюк коментира, че това е "ясно непознаване на политическата реалност". 

Ицо Хазарта: Имах предложение да вляза в изпълнителната власт

По отношение на ситуацията по оста София - Скопие той добави, че национализмът не помага за решаването на проблемите между двете страни. 

"Ние не сме единствените фактори, които определят съдбата на Западните Балкани. Има редица други фактори, които се намесват. Такива случаи обаче има в еропейската история. Политиците трябва да се фокусират върху днешните събития и бъдещето, както и да погледнат на сложните въпроси през призмата на свързаността. Двата народа много малко се познават, оставени сме извън информационното поле", каза още той. 

Целия разговор вижте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.