Коментарът им дойде по повод твърдение на Христо Петров-Ицо Хазарта

От ДПС отрекоха в парламентарната група да имат депутат, охрана на Делян Пеевски. Повод за позицията са думи на народния представител от „Продължаваме Промяната” Христо Петров, известен като Ицо Хазарта. В интервю за NOVA Петров разказа, че му е направило впечатление как от ДПС имат депутат, който придружава Пеевски. От Движението заявиха обаче, че в първия работен ден до Делян Пеевски е бил народният представител Ахмед Ахмедов. Той е заместник-председател на партията, има дълъг политически опит и е шести мандат народен представител.

Ицо Хазарта: Имах предложение да вляза в изпълнителната власт

„ДПС имат депутат, който всъщност е охранител. Когато Пеевски отива до тоалетната, той тръгва с него. Когато някой друг от тяхната група напуска залата - той също отново отива с него. Това е депутат със заплата, който е сложен на избираемо място и ще гласува закони. А всъщност е охранител”, заяви Христо Петров в неделя.

Отговори председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. „Да, охрана съм - на всички български граждани, на правата и свободите на българските граждани, на човешките права, на гражданските и политическите права и свободи. И не само аз, а и цялата ни парламентарна група, цялото ръководство на партията, цялата партия сме охрана”, заяви Карадайъ след консултациите на партията при президента в понеделник.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.