По думите му президентът Радев трябва да поеме отговорност за случилото се с в-к "Труд"

"Коалицията е доста странна, много от хората не са свързани с партиите, които ги излъчват. Прокрадват се еретични идеи за разпокъсване на администрации. Това навява на мисълта, че ще се създават министерства по интереси". Това заяви Георг Георгиев лидер на ГЕРБ - младежи.

Според него ГЕРБ и днес са много силен конкурент, това е причината да бъде изчегъртани. "От април досега станахме свидетели на галопиращи цени свен това остават и хиляди погубени животи от коронавируса. Нелепо е да говорим на конструктивност на управлението на служебното правителство. Ще бъдем конструктивна опозиция, но и ще сме бдителни", сподели той. И допълни, че няма логика служебният кабинет да внася бюджет.

Относно запечатването на сградата на вестник "Труд" той заяви, че новата ни история не познава пособен случай на посегателство срещу медия. "Това беше цинично. Искаме изслушване на културния министър Минеков. Президентът Радев трябва да поеме отговорност за случилото се с медията", подчерта той.

По думите му се очаква всичко от служебното правителство. "Нямам информация за стотинка неплатени задължения от страна на ГЕРБ", обясни Георгиев.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.