Киев обвинява Москва, че планира инвазия

Съединените щати, Германия, Италия, Франция и Великобритания обсъдиха късно в понеделник напрежението между Русия и Украйна. Държавните и правителствени ръководители на петте страни изразяват решимостта си суверенитетът на Украйна да бъде зачитан и призоваха за възобновяване на преговорите в нормандски формат, под егидата на Франция и Германия. 

Днес ще се проведе видеоконферентна среща на върха на Джо Байдън и Владимир Путин. От Белия дом подчертаха, че американският президент ще предупреди руския си колега за сериозните икономически последствия, ако Москва атакува Украйна.

Байдън ще се консултира с европейските съюзници преди разговора с Путин

"Дадохме на Москва ясно да разбере, че ако следва този път на конфронтация и военни действия, ние ще отговорим решително, включително с набор от икономически мерки, които наричаме силно въздействащи и които сме се въздържали досега да използваме", заяви говорителят на Държавния департамент Нед Прайс. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.