Експертът беше категоричен, че темата "Здравеопазване" в важна за бъдещото упраление

„Здравната система в България през последната година и половина е особено разклатена. Тя има нужда от вземането на спешни мерки. На първо място новият здравен министър трябва да вземе важни и адекватни решения, свързани с COVID кризата, за да може бизнесът и обществото да са спокойни, че това, което ще се направи е най-разумното”.Това заяви в ефира на „Здравей, България” д-р Аспарух Илиев, ръководител на лаборатория в Берн.

Кацаров: България обърна епидемичната вълна без локдаун

Той коментира и евентуалното назначение на професор Асена Сербезова за здравен министър.  „Моята работа с екипа на „Продължаваме промяната” е много преди изборите, във връзка с приоритетите и програмата в здравеопазването. Трябва да се види дали професор Сербезова наистина ще бъде кандидат за здравен министър, но моето впечатление от нея – като специалист и човек, познаващ здравеопазването, е отлично, въпреки че не я познавам лищно”, подчерта той и добави, че темата „Здравеопазване” е много важна за бъдещите управляващи. 

Повече гледайте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.