Към момента патриотичните гласоподаватели не са представени в НС, смята председателят

Партия „Силна България” ще стъпи върху здравите основи, които положи НФСБ, откъдето и ще се надгражда. Това каза в ефира на „Твоят ден” председателят на „Силна България” Борис Ячев. По думите му към днешна дата голям част от патриотичните избиратели останаха без представители в парламента.

„Нямаше искреност в коалиционните политики досега. Спадът на патриотичния устрем започна през април тази година, когато с решението на ВМРО патриотичният формат беше попилян. Това допринесе за загуба на доверието на избирателите. В голяма степен ние се фокусирахме върху нещата, които свършихме, докато други наложиха говорене, ориентирано в бъдещето”, обясни той.

Борис Ячев коментира още, че с новите хора в управлението на партията ще се търсят варианти за широко патриотично обединение. „Диалогът обаче трябва да е честен и директен. Такъв, какъвто не беше досега”, добави той.

НФСБ с нов председател и ново име

Председателят коментира още, че оставката на Валери Симеонов е плод на лично негово решение.

„Когато през 2011 година беше създаден НФСБ, страната беше в тежка икономическа криза. Тогава имаше нужда от широк национален фронт, който да я избави от това. 10 години по-късно България има нужда от силни лидери”, добави Борис Ячев.

Целия разговор вижте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.