Новите мерки на властите обхващат и частния сектор

Заради бързото разпространение на силно заразния вариант на коронавируса Омикрон, Ню Йорк разширява обхвата на задължителната ваксинация върху децата и работещите в частния сектор.

Децата между 5 и 11 години трябва да си сложат поне една доза ваксина до 14 декември, а тези над 12-годишна възраст да бъдат напълно ваксинирани до 27 декември, за да могат да посещават ресторанти и да участват в извънкласни дейности. Всичките близо 200 хиляди компании в най-многолюдния американски град трябва да ваксинират служителите си до 27 декември.

Фон дер Лайен: 44% от населението на света е ваксинирано

„Описвам действията, които предприемаме днес, като превантивен удар. Изпреварете този проблем, преди той да се задълбочи. И използвайте нещото, което работи - ваксинацията. Можем да говорим за всички други инструменти и ще го направим, но ваксинацията е основното оръжие в тази война срещу COVID”, заяви кметът на Ню Йорк Бил Де Блазио.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.