На кадрите служители на „Даунинг стрийт” се шегуват за провеждането на коледно парти миналата година, докато страната беше в локдаун

Правителствения съветник на Борис Джонсън Алегра Стратън подаде оставка, след като изтекло видео разбуни духовете. На кадрите Стратън и други служители на „Даунинг стрийт” се шегуват за провеждането на коледно парти миналата година, докато Обединеното кралство беше в локдаун. Повече от седмица Борис Джонсън и неговият екип твърдяха, че в края на 2020 година не са били нарушени строгите ограничения, след като вестник „Мирър” съобщи, че е имало няколко партита за празнуване на Коледа.

Великобритания стартира антиковид „План Б” срещу Омикрон

Самият Борис Джонсън се извини за видеото и каза, че е бил многократно уверяван, че не е имало парти. „Извинявам се за впечатлението, което беше създадено, че служителите на „Даунинг стрийт” приемат това не толкова сериозно. Самият аз съм отвратен и бесен от това. Сигурен съм, че каквото и да се е случило, указанията са били следвани и правилата са били спазвани през цялото време”, заяви той.

Лондон затяга мерките заради Омикрон, Италия потвърди първи случай

„Британският народ направи огромни жертви в продължаващата битка срещу COVID-19. Опасявам се, че коментарите ми в изтеклото видео от 20 декември миналата година ще изместят вниманието от тази битка. Забележките ми изглежда са омаловажили правилата. Правила, които хората правеха всичко възможно да спазват. Това никога не е било моето намерение. Ще съжалявам за тези забележки до края на дните си и поднасям дълбоките си извинения на всички вас”, каза Алегра Стратън.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.