Пожарната евакуира деца и възрастни от сградата с кран

Двама души загинаха тази вечер при пожар в Благоевград. Проверява се и за трета жертва. Огънят пламнал в апартамент на 7-ия етаж в блок в квартал „Струмско”. Жилището е на самотноживеещ мъж. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК 

Целият вход беше обгазен. Имаше блокирани хора. Пожарната използва кран, за да ги евакуира. Спасени бяха шест деца и десетки възрастни. Сред тях бяха и две бебета-близнаци на 1 месец с тяхната майка. На място пристигнаха няколко екипа на Спешна помощ. 

Жертвите са мъж на около 40 години и жена на около 60. Те са живеели в апартаменти до горящия. Вероятно са се опитали да избягат по стълбите и са се задушили.

Все още не е ясно къде е собственикът на опожарения апартамент. Съседите разказват, че той не напускал дома си. Това навежда на мисълта, че може да има и трета жертва. Засега обаче това не е потвърдено.

Хората няма да могат да се върнат по домовете си тази нощ. За онези, които няма къде да отидат, е осигурен хотел в града.

 

 

 

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

На място бяха няколко екипа на Спешна помощ.