Кандидат-премиерът коментира действията на бъдещия кабинет след получаването на мандата от президента

„Няма да има нито един лев, изхарчен по грешен начин. Ако някой си позволи подобно нещо, ще се постараем да го заловим. Ще търсим отговорност за всяка стъпка встрани”. Това заяви кандидатът за министър-председател Кирил Петков, след като получи и върна на президента изпълнен мандата на „Продължаваме Промяната” за съставяне на кабинет.

Президентът връчи мандата на „Продължаваме Промяната”, те го върнаха изпълнен (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Няма да губим нито минута. Знаем, че проблемите са много остри и са във всички сфери. Едно от най-важните неща сега е да овладеем цената на тока. Втората стъпка е овладяване на COVID кризата с дългосрочна перспектива. Не може всеки щам да предизвиква нова вълна и ние да затваряме икономиката. Ще информираме българските граждани за важността от ваксинацията”, заяви Петков.

Той потвърди, че към 13.00 ч. в Министерския съвет лично ще представи кандидатите за членове на редовния кабинет. И повдигна завесата около имената, като разкри, че за министър на културата ще бъде предложен Атанас Атанасов – млад и амбициозен човек, който го впечатлил силно с визията си за превръщането на България в една от най-изявените културни дестинации на Европа.

„Един от първите закони, които се надяваме да променим, ще е свързан с КПКОНПИ и съдебната власт. Не можем да постигнем нулева корупция без работеща Прокуратура. Планираме да създадем и антикорупционна комисия в Народното събрание. Ще съберем най-добрите хора в регулаторите, които досега не са работили”, каза още Петков.

Той увери, че всички министри ще бъдат „мерени по един аршин”. „Отговорността за имената към този момент е на партиите, които ги излъчват, но отговорността за свършената работа ще бъде обща. Целите и задачите на членовете на кабинета са формулирани в коалиционното споразумение”, коментира още Петков.

ВСИЧКО ЗА НОВАТА ВЛАСТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.