Коментар на политолози

Четирима политолози коментираха в студиото на „Събуди се” какво се очаква от бъдещия кабинет.

 „Това е брак по сметка и брак по неволя. Събират се, защото няма как. Сметките не излизат”, така политологът Любомир Стефанов определи решението да има коалиционно споразумение между няколко партии.

По думите му връчването на мандата се състоя днес, а не през следващата седмица, защото времето ги притиска.

 „Това беше една сватба с един предбрачен договор. На общата снимка обаче не бяха всички. Имаше три отделни – с младоженците, сватовете и кумовете. Много е странно от гледна точка на комуникация и това, което очаквахме. Не ни показаха, че са единни”, обясни преподавателят по политически комуникации Росен Стоянов.

Според него БСП са големите печеливши, които всъщност загубиха на изборите.

„От ПП не успяха да намерят топ отбора на България, така както заявиха. Сега са принудени да се съобразяват с това, което е възможно”, каза още Стоянов.

 

Какви позиции изразиха по темата Георги Харизанов от Института за дясна политика, Ваня Григорова, икономически съветник на КТ Подкрепа и Мирослав Севлиевски, бивш депутат и министър на енергетиката гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.