По думите му сега е времето партията да се мобилизира

„БСП е силна и е наблягала винаги на социалната политика. Имаме и много ясни позиции за държавната собственост и предприятия. А номинираният от нас за министър на туризма е много добре приет от туристическия бранш и доколкото разбирам е един от най-приеманите министри до момента.“ Това каза зам.-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски в предаването „Събуди се”.

Той коментира, че на пленума на БСП, освен одобрението на коалиционното споразумение, са били обсъдени изборните резултати. Свиленски посочи и че след предходните избори е бил направен анализ и са били набелязани мерки, някои от които са започнали да се изпълняват, но времето до следващите избори не е стигнало. „Сега вече ще има време партията да се стегне и да се мобилизира“, каза той.

„Прави ми впечатление от няколко заседания на Националния съвет на БСП, че едни другари от вътрешната опозиция пред медиите казват какви въпроси ще поставят на пленума – че Нинова не трябва да е председател, че не трябва да участваме в правителството. Но това само отвън. Като влязат вътре в залата, те не се обаждат“, коментира още Георги Свиленски.

Социалистът припомни, че на 22 януари БСП ще има конгрес, който трябва да констатира оставката на лидера и да се стартира процедурата по пряк избор на председател. „Само преди година и половина Корнелия Нинова спечели с над 80%, така че подкрепата на партията я има. Това обаче е и въпрос на нейно лично решение – дали ще се кандидатира отново или не. БСП ще има председател, издигнат и избран по уставния ред – с пряк избор от всички членове на партията“, категоричен бе той.

„Депутатите спазваме всички правилата за зеления сертификат и той важи навсякъде за нас. 99% от парламентарната група на БСП има зелен сертификат. Проблем със зеления сертификат няма. Той трябва да важи еднакво за всички български граждани, а за сградите, където трябва да важи – трябва да се види законодателството“, подчерта Георги Свиленски по темата със зеления сертификат в Народното събрание.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.