Министърът на културата коментира казуса с изгонването на ГЕРБ от сградата

„Проблемът в НДК не е само в двата етажа, на които се намираха ГЕРБ. Това е Дворец на културата, не сграда, в която да се разполагат политически партии”, заяви служебният министър на културата Велислав Минеков в ефира на „На фокус”. И опроверга информацията, че писмото за напускането на ГЕРБ е връчено на портиер. По неговите думи то е предадено лично на Кирил Ананиев.

Минеков: Връщаме си собствеността. ГЕРБ: Това прилича на политическа репресия (ВИДЕО)

„Има още една лъжа – това, че съм повикал полиция при отиването на наши служители в сградата на Лъчезар Станчев, за която е сключен договорът с „Южен кръст”. Таткото на наемателят е повикал полиция”, добави още той.

„Аз ще представя списъка и отчета на министерството, с огромната надежда, че бъдещия министър ще продължи всички, което трябва да се свърши в бъдеще. А то не е малко – бюджет, делегирането му, нова методика за финансиране, няколко обекта, които заслужават своето спасяване”, обясни Минеков и сподели, че не познава наследника си, но е готов да му помогне.

ВСИЧКО ЗА НОВАТА ВЛАСТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.