Водещият на популярното предаване по NOVA разказва повече за предстоящите специални епизоди и за изложбата си „Врати към Рая“

„За първи път от 6 години предавенето ще бъде излъчвано точно на Коледа и Нова година, тоест очаквайте ни на 24 и 31 декември в ефира на NOVA. Много ще се забавляваме заедно. Гледайте предаването и бъдете с нас, тъй като сме го украсили много хубаво, уютно и прекрасно е, с много елхи. Семействата са невероятни, с изключително чувство за хумор и се забавляваме през цялото време. Това е целта на занятието. Уникалното за мен е, че ще имам "Пернишка Нова година". Паднаха се две семейства от Перник, но не носят винкели. Въпросите се уникални, като продължаваме с хумора и към мъжете, и към жените, макар че жените вече почнаха да разбират и от коли. Започнаха да се превръщат в монтьорки, а мъжете станаха козметици. Аз самият знам за маникюра, за козметиката за лице, за всякакви пилинги и други неща“, открехва завесата за предстоящите празнични епизоди водещият.

„От „Семейни войни“ научаваш нови неща и различни малки тънкости, които си изпуснал в семейния живот. Мен винаги ме е забавлявал факта, че когато кажа: „Дай ми инструмента“, ми носят отвертката. Чудя се защо ми носят отвертка, като на мен ми трябва друго. При жените е обратното. Казват ми: „Дай ми крема“, а аз нося нещо напълно различно, което не е тази помада, която й трябва“, допълва Цецо.

За реакциите и разликите между жените и мъжете

„Жените имат невероятен нюх. Не само в предаването, но и в живота. Една жена може да разбере само по един поглед, действие, движение или дъх какво ти е състоянието. Например тя си мисли, че съм й сърдит, пък мен ме е яд, че ми е спаднала гумата. Но винаги може да разбере, че нещо не ти е наред и е готова да ти помогне винаги във всяка една ситуация. Само трябва да кажеш „миличко“ и всичко ще е наред“, разкрива наблюденията си водещият на „Семейни войни“.

За изложбата си „Врати към Рая“

„Бях на екскурзия в Рим и се разхождах по малките улички в централната част на града. Случайно видях една отворена врата. Зад нея имаше това, което интересува един мъж – това е или футбол, или каси. Имаше толкова много каси, че си казах, че това е Рая. От тук получих вдъхновение да кръстя изложбата „Врати към Рая“. А когато започнах да ги снимам осъзнах, че всяка една от  тези врати сигурно води към Рая. Аз съм голям оптимист и по тази причина си казах, че всяка врата за някой е Рай – за един духовен, за друг материален. Отваряш вратата и виждаш нещо ново, приятно, различно и за теб в началото е Рай. Мислех си, че това е отражение на това, което аз правя цял живот. Не ме е страх да направя крачка и да видя какво има зад нея. Ако ми хареса оставам, ако не затварям и продължавам към следващата врата“, споделя от къде идва вдъхновението му да снима точно врати и да направи изложба от снимките си.

Изненадите, които откриваме зад вратите

„Виждаш врата, съвсем обикновена, поглеждаш и осъзнаваш, че е държавно учреждение. В друг случай, голяма широка порта, която си мислиш, че води до голямо държавно учреждение, а като я отвориш осъзнаваш, че е заден двор, където си играят децата. Изключително приятна и хубава изненада“, разкрива сюрпризите, на които става свидетел Цветомир Иванов, които се превръщат в метафори на надеждата, че ще срещнеш нещо ново и различно.

Не пропускайте специалните епизоди на „Семейни войни“, всяка делнична вечер от 18:00 по NOVA.