Президентът разпусна правителството на Стефан Янев

„Днес вашата мисия е изпълнена, но опитът и авторитетът ви ще са необходими и в бъдеще”. С тези думи президентът Румен Радев разпусна служебния кабинет, минути след като парламентът одобри новото, редовно правителство.

Държавният глава благодари на членовете на двата кабинета „Янев” за свършената работа. И изтъкна някои от изпълнените, според оценката му, техни задачи. Сред тях Радев открои: „прекратяването на рекета над бизнеса, засилването на събираемостта на данъците, разкриването на невиждани злоупотреби с бюджета; овладяване на COVID кризата и недопускането на локдаун в страната; осигуряването на значителна финансова подкрепа на всички битови и небитови енергийни потребители”.

„Вашият кабинет показа, че може да има нов тип управление, с грижа за хората. Безпринципните нападки, които чухте по ваш адрес днес от парламентарната трибуна от най-корумпирания режим в новата ни история, са атестат за вашата работа”, заключи Радев.

 

 

Стефан Янев благодари на държавния глава за създаването на кабинета, а на министрите - за приетото предизвикателство.

"Не бих дал оценка, защото оценката я дават българските граждани. След два служебни кабинета България е различна – надявам се - малко по-добра. Дали ще продължим в същата посока, зависи от продължаването на същото темпо на реформи. Това е и един от мотивите, на базата на който приех да остана в следващия редовен кабинет. Промяната е необходима", заяви бившият вече служебен премиер и настоящ министър на отбраната.

„Благодаря отново за приетото предизвикателство, за положените усилия, за целенасочените промени, които направихте в съответните политики и сфери”, обърна се Янев към служебните министри.

ВСИЧКО ЗА НОВАТА ВЛАСТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.