Преди това Народното събрание одобри състава на новия Министерски съвет.

Вече бившият служебен премиер и настоящ министър на отбраната Стефан Янев предаде управлението на държавата на новоизбрания премиер Кирил Петков. Церемонията се състоя в Гранитната зала на Министерския съвет.

Янев каза, че работата на министрите в двете служебни правителства е била изпълнена с изпитания и безсънни нощи.

„Надявам се, че направихме България различна и създадохме една добра база за бъдещи реформи. Вярваме, че наследството, което оставяме, е в основата на кредото на партията мандатоносител – промяната. България се нуждае от промяна, българите очакват справедливост, сигурност и да живеят в благоденстваща нормална държава”, заяви Стефан Янев.

НОВАТА ВЛАСТ: НС одобри кабинета "Петков"

„Много се радвам, че днес продължаваме промяната, която започнахме преди 7 месеца”, заяви Кирил Петков. „С много от вас работихме рамо до рамо. С много от вас имахме тежки задачи, с които успяхме да направим първите големи стъпки в подхода на една нова България. България, в която да има прозрачност и нулева толерантност към корупцията. Промяната на стария модел започна. Колеги, нови министри, аз съм пръв между равни. Дотук бяха обещанията - сега започват действията. Да се захващаме за работа”, заяви Петков.

ВСИЧКО ЗА НОВАТА ВЛАСТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.