Открити са порнографски видеозаписи и снимки при обиски

Сръбската полиция, в сътрудничество със Специалната прокуратура за борба с киберпрестъпността в Белград, арестува 11 души по подозрение в извършване, придобиване и притежание на порнографски материали и експлоатация на непълнолетни за порнография.

Педофил укривал дете в шкаф повече от две години

Според съобщение на сръбското министерство на вътрешните работи тези хора са се свързвали с децата по интернет и са уговаряли срещи с тях за сексуални отношения. В операция "Армагедон" са арестувани граждани от Пирот, Белград, както и други сръбски градове, а също и турски гражданин.

Разбиха една от най-големите мрежи в света за детска порнография

При обиск в апартаментите на заподозрените са открити видеозаписи и снимки, заснети с непълнолетни с порнографски цели, сексуална експлоатация на деца на възраст от 5 до 12 години, както и други снимки и видеозаписи на малтретирани деца за порнографски цели. Заподозрените са задържани за срок до 48 часа и ще бъдат изправени пред компетентната прокуратура с наказателно обвинение. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС