В Италия националът зае третото призово място

Звездата на българските алпийски ски Алберт Попов постигна днес най-добрия резултат в кариерата си в Европейската купа. В слалома в Обереген в Италия националът ни зае призовото трето място, като остана само на 0,83 сек от победителя Александър Стен Олсен от Норвегия. Втори, на 0,55 от норвежеца е Антон Тремел, Германия. Заедно с българина на третата позиция е френската легенда Виктор Мюфа-Жанде. В първия манш Попов бе осми, но във втория кара безупречно и се качи на подиума.

Досега най-доброто класиране на Алберт Попов в Европейската купа бе осмото място на гигантски слалом през 2018-а във Фолгария-Лавароне.

Алберт Попов: Шампионът и планината (ВИДЕО)

Преди 2 дни във Вал д'Изер, Попов зае 16-о място за Световната купа в първия слалом за сезона. Вторият ни участник днес в Обереген, Камен Златков, завърши 29-и на 4,92 сек от победителя, като в първия манш бе 38-и. Класирането на Попов е най-доброто в алпийските ни ски за Европейска купа след резултати на Петър Попангелов. Утре националите ни ще стартират и в слалома за ЕК във Вал ди Фаса, отново в Италия.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК. 

Източник: БГНЕС