Двамата се срещнаха преди заседанието на ВСС

Главният прокурор Иван Гешев посрещна с букет новия правосъден министър Надежда Йорданова. Двамата се срещнаха преди заседанието на Висшия съдебен съвет.

„Честит мандат! Пожелавам Ви здраве! Успех и съвместна работа със съдебната власт”, каза обвинител номер 1, поднасяйки букет на министъра.

Снимка: БТА

„Аз Ви пожелавам да си носите отговорността винаги, когато трябва. И Дай Боже, да можем да обсъдим условията за Вашата оставка”, отвърна Йорданова.

„Не се притеснявайте, ще обсъдим всички въпроси, които са в интерес на българските граждани. Тази се съмнявам, че е интересна. Приятен ден!”, отговори Гешев.

„Хората са с обратното становище”, посочи правосъдният министър. „Олигарсите навярно”, допълни Гешев.

 

Така протече първата среща на главния прокурор Иван Гешев с новия правосъден министър Надежда Йорданова. Мястото – Висшия съдебен съвет, където по закон министърът ръководи заседанията на Пленума на ВСС.

Посканата от новата министърка оставка на Гешев не е нова теза. Това тя искаше и преди да встъпи в длъжност.

„Министърът на правосъдието няма да отстъпи назад и встрани и да се откаже да настоява да се носи отговорност. Ще продължим да настояваме за отговорност при всяко нарушение”, категорична бе Йорданова.

Гешев: Очаквам да ми поискат оставката и за глобалното затопляне

„Единственото, което мога да кажа, шегувайки се е, че виждам, че има вицепремиер по климатичните въпроси. Очаквам да ми поискат оставката и за глобалното затопляне”, каза Гешев.

Днес, след отпуск заради кандидат-президентските избори, участие в заседанията на ВСС възобнови председателят на ВКС Лозан Панов.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.