Той беше отведен с носилка към линейка за настаняване в болница

Обвиняемият по аферата „Хемус” припадна в съдебната зала. Според Прокуратурата Борислав Колев се е занимавал с пране на пари – над 53 милиона лева за строежа на част от магистрала „Хемус”. Секунди преди да чуе решението на съда за това дали ще бъде задържан, Колев изпадна в безсъзнание.

Преди седмица Софийският градски съд остави Борислав Колев под „домашен арест”. Последваха искри между МВР и Прокуратурата, както и твърдения, че от ГДБОП настояват Прокуратурата да разпита спешно Колев срещу обещание за по-леко обвинение и евентуална оправдателна присъда.

Съдът гледа мярката на обвиняемия по разследването за „Хемус”

Днес Колев се изправи пред Апелативния съд. Той остана мълчалив Колев в съдебната зала. Адвокатът му Христо Ботев поиска да бъде освободен без мярка, защото „обвинението е неясно и няма доказателства да се е занимавал с пране на пари”. От Прокуратурата заявиха, че Колев може да остане и под домашен арест, защото съпругата му е тежко болна.

Секунди преди да чуе дали се връща обратно в ареста, обвиняемият припадна. Той беше изведен с носилка от екип на Спешна помощ. След инцидента адвокатът му отказа коментар.

Кой е заподозреният за получаване на милиони за „Хемус”

По информация на NOVA Колев е приет с хистерична криза в Центъра за психично здраве в София.

А след искрите между МВР и Прокуратурата за аферата „Хемус”, днес в нея беше намесена и Националната агенция за приходите. Пред съда от обвинението заявиха, че НАП е знаела за големите трансфери, с които са отклонявани милиони за строежа на Лот 5, но не са уведомили разследващите.

В писмена позиция до NOVA от Агенцията отговориха, че не разполагат с информация за движенията по банкови сметки и тегления в брой, тъй като са в обхвата на банкова тайна.

Задържаха за втори път заподозрян, че е получил милиони за „Хемус”

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.